Miért fontos, hogy milyen tonikot használunk a gin tonik készítésénél
|   | 
A gin-tonik kifejezéssel mindenki találkozott már, mindenki tudja mi az, mivel elég régóta
	népszerű. Ilyen téren két féle ember létezik, az egyik nagyon szereti a kesernyés íze miatt, a
	másik pedig határozottan nem. Az eredeti gintonik csupán két alapanyagot tartalmaz – gint és
	tonikot (esetleg valamilyen díszítést) mégis fantasztikusan komplex és frissítő.
 
	Az ital készítésekor elengedhetetlen, hogy minőségi alapanyagokat használjunk, mivel ezek
	teljesen meghatározzák a véleményünket az italról. A tonikot eleinte a malária közismert ellenszereként alkalmazták. A kéregből kivont kinin keserűségét ginnel fedték, hogy fogyaszthatóbb legyen, és ez az alap vezetett el odáig, hogy az egyik legnépszerűbb itallá váljon. A tonikok többségét kukoricasziruppal vagy cukorral ízesítik, ezzel próbálva enyhíteni a kesernyésségét, valamint diétás változatok is léteznek.
	A gintonik terjedésével a tonikoknál is megjelentek a kézműves termékek, ahol érezhető a
	minőségbeli szórás. Egyre többen kezdtek el tonik gyártással foglalkozni, mint például a
	Schweppes, Kinley, Evervess, Canada Dry, valamint a minőségibb Fever-Tree és
	Fentilmans. A Fever-Tree márka 17 év alatt a brit tőzsde legjobban teljesítő részvénye lett.
	Mottója, melyet levédetett: „Ha az italod ¾-e egy alapanyag, akkor az legyen jó.” Tonikjaik
	különlegességét az adja, hogy Kongóban kiváló alapanyagra találtak, minőségi kinin
	alapanyagra.
	A gintonikot napjainkban többféleképpen is készítik. Az alapjához rengeteg jeget használnak,
	valamint eleinte lime-al bolondították meg. Az elmúlt pár évben kísérletezni is elkezdtek vele,
	különböző fűszereket, gyógynövényeket is kevernek az italokhoz, esetleg gyümölcsökkel,
	zöldségekkel ízesítik. Az eltérő ízesítések mellé más-más típusú ginek és tonikok dukálnak.
	Így pedig teljesen egyedi variációk hozhatók létre. A fejlődő ginpiac mellett azonban a
	legfontosabb az, hogy megtaláljuk azt a minőségben is passzoló üdítőt, amivel be lehet
	keverni. Használhatunk hozzá klasszikus tonikot, esetleg valamilyen ízesítettet is a gintől
	függően.